Verjaardag van de meesters van groep 5

Woensdag 8 juni vierden de meesters van groep 5 hun verjaardag en werd er afscheid genomen van de stage juf Lisanne.
Meester Verkade is al lang jarig geweest en meester Aart moet nog jarig worden (die is nog niet jarig), maar dat is niet belangrijk.
Wel belangrijk is dat het een heel gezellige ochtend is geworden waarop we leuke spelletjes binnen en buiten hebben gedaan. Ook waren er enkele optredens van kinderen en waren er kinderen verkleed en feestelijk gekleed. De cadeaus waren erg leuk; de Intratuin heeft goede zaken gedaan
De meesters hebben genoten en juf Lisanne ook. Dank jullie wel.

Een leuke verkeersles in groep 5

Woensdag 1 mei hebben we een praktijkles verkeer gedaan. Onder leiding van vier moeders en een meester zijn we in de buurt van de school op zoek gegaan naar verkeersborden.
Zijn er veel verkeersborden in de wijk, in Monster, en waarom staan ze er eigenlijk?
We kunnen op deze vragen antwoorden dat er veel verkeersborden te vinden zijn in de nabije omgeving van de school en verder het dorp in. Ze staan er om ons te helpen zodat er volgens bepaalde afspraken en regels en op een ordelijke manier in het verkeer met elkaar omgegaan wordt.

De vormen van de borden zijn rond, driehoekig of rechthoekig. Een enkel bord heeft nog een andere vorm. Meestal worden de kleuren rood of blauw gebruikt en de tekeningetjes en tekens in de borden zijn wit of zwart.
De verkeersborden vertellen ons wat te doen. De ronde borden met de rode rand zijn de zogenaamde “verboden voor, om” borden; de ronde blauwe borden zijn borden die aangeven wat je echt wel moet doen. De driehoekige borden zijn waarschuwingsborden en een gewaarschuwd mens telt voor twee. De rechthoekige blauwe borden geven een aanwijzing (een plaats om te parkeren bijvoorbeeld).

We zijn alle soorten tegengekomen. De enthousiaste reacties van de kinderen logen er niet om ( “kijk, weer een rond bord”, eindelijk een driehoek”, “parkeren voor rolstoelen”, “daar in die tuin staat ook een bord”) Sommige borden kom je heel vaak tegen. Bijvoorbeeld het bord waarop de aanwijzing staat dat de voetgangers “veilig” kunnen oversteken. Dat is dus een rechthoekig blauw bord met een tekeningetje van …………………… . Dit staat dus bij een zebrapad en daar zijn er genoeg van in Monster.

Na de wandeling en het ontdekken van al die borden, gingen we op school uitzoeken wat de borden betekenen. Dat kon handig, want we hadden de borden gefotografeerd en met behulp van sites op de computer konden we betekenissen opzoeken of wisten we het zelf al te benoemen.
Mede dankzij de enthousiaste ouders een leuke, leerzame les.