Groep 7 op bezoek bij tuinbouwbedrijven

Dinsdag 31 mei was groep 7 de hele middag niet aanwezig in de klas. Dit klonk voor veel kinderen van te voren al als een goed idee, maar we gingen die middag namelijk iets leuks en leerzaams buiten de klas doen. Op de fiets gingen we deze middag op bezoek bij de tuinbouwbedrijven van de ouders van Bonno: lisianthus kwekerij Montana, en Rosan: tomatenkwekerij van der Lans.

Als eerste brachten we een bezoek bij de lisianthuskwekerij, waar Bonno’s moeder ons een rondleiding gaf en vertelde wat er bij dit werk allemaal komt kijken en hoe deze bloemen nu worden gekweekt. Ook kon iedereen nog wat vragen stellen, waardoor we veel te weten kwamen over hoe dit alles met deze bloemen in z’n werk ging.

Hierna gingen we met de moeder van Rosan, die ook met ons mee was gefietst vanaf school, naar hun tomatenkwekerij en kregen we daar van haar een rondleiding. De klas kon zien hoe de tomaten al in dozen klaar werden gemaakt en hoe ze in de kas groeiden.

Hier vertelde de vader van Rosan ons meer over wat er verder bij dit werk komt kijken en hoe de tomaten hier groeien voor ze uiteindelijk worden verpakt. Ook hier kon de klas allerlei vragen stellen en kregen we als afsluiting nog een stukje tomaat voordat we weer terug gingen op de fiets naar school.