Bekendmaking naam nieuwe school

Dinsdagochtend 5 juli werd de naam bekengemaakt van de nieuwe school. Via een Skype-verbinding hadden de kinderen van de Ichthusschool en de Immannuëlschool contact met elkaar. Het spel galgje werd gespeeld en om de beurt mochten de kinderen een letter raden. Uiteindelijk kwam zo de nieuwe naam tevoorschijn. Vanaf 1 augustus van dit jaar heten de beide scholen samen “De Blinkerd”. Via deze link kunt u een filmpje zien hoe dat in zijn werk ging:

https://www.youtube.com/watch?v=NpaOIxvb4kg&feature=youtu.be

maxresdefault.jpg Bekendmaking nieuwe naam: De Blinkerd
www.youtube.com

Blinkerd is een ‘kaal wit duin’ en betekent ook ‘lichte plek aan de hemel’ . De duintop is naar de lichte kleur genoemd die hem doet afsteken tegen de duinbegroeiing. Ook de betekenis ‘lichte plek aan de hemel’ is op deze manier ontstaan.

Blinkerd is ook een afleiding van het werkwoord → blinken.

De naam De Blinkerd heeft een relatie met de omgeving waarin wij wonen; de duinen en de mooie luchten die we vaak vanaf zee zien komen aan drijven.

De Blinkerd is afgeleid van het werkwoord blinken wat je ook kunt omschrijven als stralen, glanzen en schitteren. En dat is wat wij als nieuwe school willen. Een school waar ieder kind met plezier naar toe gaat en iedereen zich in een omgeving van vertrouwen en ontmoeten welkom voelt. En waar met enthousiasme van en met elkaar geleerd en gebouwd wordt en de gelegenheid heeft zijn talenten te ontplooien. Iedereen hoort er bij en doet mee.

We denken met de naam De Blinkerd een passende naam te hebben gevonden voor onze nieuwe school en verwachten dat de Christelijks Basisschool De Blinkerd over enige tijd een vertrouwde naam zal zijn in Monster en omstreken.

Circusdag in sporthal de Wielepet voor beide scholen

Donderdag 16 juni hebben we een fusie-activiteit voor de Immanuëlschool en de Ichthusschool met medewerking van Circus TADAA gehad in sporthal de Wielepet. De officiële fusiedatum van 1 augustus 2016 ligt midden in de vakantie vandaar dat deze activiteit een beetje eerder is georganiseerd. Een grootse activiteit waar veel ouders,verzorgers, opa’s , oma’s voor nodig waren om deze dag door te laten gaan. En ook dit keer is dat weer gelukt! Fantastisch! De hele dag werd er met behulp van de medewerkers van Circus TADAA en natuurlijk de mensen die meehielpen in groepen geoefend. Er werd zo hard geoefend dat het zelfs een beetje naar zweet rook. De medewerkers hadden mooie materialen meegenomen om acts te oefenen. Grappige acts, acrobatische acts, , evenwicht acts, sierlijke acts ,er werd van alles uit de kast gehaald om voor half twee in de middag klaar te zijn. Oefenen deden we namelijk niet zo maar, om half twee zou de voorstelling voor ouders en belangstellenden beginnen met de kinderen als medewerkers van Circus TADAA. Een mooi decor, het publiek dat er helemaal klaar voor was, en de voorstelling kon beginnen! De voorstelling was een mooie afsluiting van een fijne dag. Op de foto’s ziet u een impressie van de voorstelling. Na de voorstelling werd de opbrengst voor Team Westland bekend gemaakt. Dit was van de Ichthusschool en de Immanuëlschool samen. Samen hebben zij € 7.500,00 opgehaald. Wat een prestatie! De cheque werd overhandigt aan twee leden van dit team. Team Westland was hier erg blij mee, en bedankte alle kinderen en sponsors voor hun inzet.

Er is ook een filmpje van de circusdag

Klik op de link hieronder om het filmpje van de circusdag op 16 juni te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=j1XSUu9KbmA

Sponsoractie Team Westland

Op donderdag 9 juni hebben alle kinderen van de Immanuëlschool en Ichthusschool deelgenomen aan de sponsoractie voor Team Westland. Voor de groepen 1 t/m 4 was de berg die beklommen moest worden door Team Westland nagebouwd in sporthal in de vorm van een soort stormbaan, met een luchtkussen als afsprong van de berg. De kinderen legden het circuit wel zo’n 20 a 25 keer af in een kwartier. Om de kinderen de berg op te schreeuwen, waren er klassen om aan te moedigen en meerdere ouders/opa’s en oma’s. Heel leuk om te zien hoeveel enthousiasme er van iedereen was!

De groepen 5 t/m 8 gingen het gevoel van de Tourmalet beklimming voelen op een spinningfiets. Onder begeleiding van één van de deelnemers van Team Westland kregen de kinderen de indruk hoe het is om de Tourmalet te beklimmen. Zwaarder, lichter, in 10 minuten werden ze flink aan het werk gezet. Elke minuut stond voor 200 meter beklimming, dat houdt in dat er maar liefst 2 km berg op is gefietst. Alle kinderen hebben zich geweldig ingezet en vonden het een geweldig leuke ervaring. Hopelijk kunnen we donderdag 16 juni aan Team Westland een mooi bedrag overhandigen.

Een zeer geslaagde sportdag voor de groepen 3 tot en met 8

Vrijdag 3 juni was er weer een sportdag voor de kinderen van groep 3 tot en met 8. Dit keer een primeur: juf Gertine organiseerde deze dag voor de leerlingen van de Ichthusschool en de Immanuëlschool samen. Alle groepjes waren gemengd samengesteld en al snel bleek dat dat prima ging! Het weer werkte ook goed mee, er waren voldoende ouders om te helpen en zo werd het een geweldig leuke dag voor alle kinderen en dus ook voor de juffen en meesters.